1. 's Middags MENU DEL DIA bestellen bij GENERALIFE, net achter de fontein bij Plaza de La Virgen in Barrio del carmen. Negen euro, drie gangen, en de cognac in de koffie is ook inbegrepen....
 2. 's Avonds op de stoep bij Plaza de la Virgen zitten. Prachtig met alle mooie lichtjes en de mensen die er voorbij lopen.
 3. Huur eens een fiets bij " Doyoubike" Pl Horno S.Nicolas en fiets langs de Turia naar ciudad des Artes en zo verder naar zee !! bijzonder leuk en ontspannend !!! Nog leuker is het als je de stad per fiets kan verkennen. In Valencia, Spanje heb een een geweldig park tot je beschikking dat dwars door de stad loop. De oude rivier is omgelegd en de oorspronkelijk rivier is nu een magnifiek 13 km lang park met heel veel bezienswaardigheden. Echt een aanrader, lekker rustig en een openbaring.
 4. Loop op het plaza Ayuntamiento ook zeker het postkantoor even binnen. Het "glazen" plafond in de centrale hal met de omliggende galerijen is indrukwekkend mooi.
 5. Bezoek dan zeker ook het Oceanografico in de stad van de kunsten en de wetenschappen (in de drooggelegde bedding van de Turia). De aquaria zijn gigantisch groot en mooi, Beluga's zie je maar zelden in andere aquaria en de dolfijnenshow is een topper! Het zorgt voor een afwisseling met de vele culturele bezienswaardigheden die de stad biedt.
 6. Breng ook zeker een bezoekje aan de "horchateria" "Santa Catalina", hier kun "Horchata" drinken , dit is het typische drankje van Valencia, het is een amandelachtig melkdrankje en Santa Catalina staat bekend voor zijn horchata. Santa Catalina is echt prachtig, het is volledig afgewerkt met mozaiekjes vanbinnen en vanbuiten!
 7. Van het ene plein kom je zo op het andere terecht: namelijk **Plaza de la Reina**. Hier vind je de barokke klokkentoren van de Santa Catalina kerk. ’s Avonds vind je hier kraampjes die toeristische tegeltjes, paella-pannen en potten verkopen. Ook kun je hier prima terecht voor een hapje en een drankje.
 8. Wat je niet mag missen, is de **Mercado Central**. De plek om je boodschappen te doen: verse vis, noten of rijst zijn hier in alle maten en soorten te verkrijgen. De markt is opgericht in 1928, op de plek waar de marktkoopmannen als sinds eeuwen samenkomen. Tegenover de Mercado ligt de **Lonja de la Seda**, het veilinggebouw dat inmiddels op de Werelderfgoedlijst staat. Vroeger werden in de toren van de Lonja de koopmannen opgesloten die nog een schuld open hadden staan. En het gebouw heeft een grote indrukwekkende zuilengalerij. De gebouwen zijn gratis toegankelijk!
 9. La lonja
  La lonja

  De Lonja de la Seda - vroeger een zijdebeurs (Unesco werelderfgoed).
 10. Onder de dranken verdient de horchata een speciale vermelding: amandelmelk die ijskoud wordt gedronken als frisdrank. De vrucht die als basis dient, werd destijds ingevoerd door de Arabieren. Daarnaast is er ook de traditionele agua de Valencia, een mix van sinaasappelsap, cava en Cointreau die je kan proeven in een van de vele bars en cafés die de stad rijk is.
 11. De kathedraal is een wereldwonder van smaken, met portieken in gotische, renaissance- en barokke stijl, en bovenop een katholieke klokkentoren die ooit begon als Moorse minaret. El Micalet is nu hét symbool van Valencia. Vanaf de toren heeft u een heerlijk uitzicht over de koepels en torens van de stad.